چطور پول ایران کم ارزشترین پول جهان شد؟ | تنها یک راه مهم برای جبران وجود دارد
به گزارش روبرونیوز، ریال ایران به عنوان کمارزشترین ارز جهان شناخته میشود. کاهش ارزش پول یران در سال ۱۹۷۹ آغاز شد. در آن زمان بسیاری از افراد، مشاغل خود را در ایران به دلیل بیثباتی ترک کردند. این وضعیت با جنگ ایران و عراق و تحریمهای ایران بدتر شد تا در نهایت کاهش تقریباً ۴۰۰ درصدی ارزش ریال ایران به ثبت رسید.
با کاهش ارزش پول ملی، قیمت کالاهای وارداتی به طور ناگهانی افزایش مییابد. این امر به نوبه خود باعث افزایش تورم در کشور میشود. با افزایش تورم، قدرت خرید مردم به طور قابل توجهی کاهش مییابد. این امر میتواند به بروز مشکلات اقتصادی و اجتماعی برای مردم منجر شود.
زمانی ارزش پول ملی افزایش مییابد که ارز موردنیاز برای واردات به جای فروش نفت از تولیدات داخلی و بخش غیرنفتی تأمین شود. در حال حاضر نهاد و بخشهای ناکارآمدی در کشور وجود دارند که از بودجه عمومی استفاده میکنند، اما بازدهی چندانی ندارند. لازم است این قسمتهای زائد حذف شوند تا نیاز دولت به تأمین بودجه از طریق دلارهای نفتی و استقراض از بانک مرکزی کاهش یابد.
در شرایط فعلی کشور ما میتواند از طریق ادامه همین روند معیوب ورود دلارهای نفتی به اقتصاد یا از طریق قطع وابستگی به دلارهای نفتی و تلاش برای تداوم تولید و حذف کالاهای وارداتی روی افزایش ارزش پول ملی کار کند. همچنین لازم است از تصمیمات جزیرهای که برخی نهادها بدون در نظر گرفتن شرایط کل کشور و سایر بخشها میگیرند اجتناب شود.
درنهایت میتوان گفت که بزرگترین و مهمترین راهکار برگرداندن ارزش به پول ایران افزایش تولید ملی در بخش غیرنفتی است. این مسئله در سالهای اخیر به دلیل سیاستگذاریهای داخلی اشتباه و مشکلاتی که در سطح بینالملل وجود داشته دچار آسیب زیادی شده است و شاید احیای بخش تولید در کشور مهمترین راهکار ارزشمندتر کردن ریال و جلوگیری از تورم است.
منبع ایران جیب